Forside Klummer Den søgende Hyrde
Den søgende Hyrde Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 04. januar 2011 16:14

 

 



"Menneskesønnen er kommen for at opsøge og frelse det fortabte!"  Luk. 19:10.

 

"Kan du henvise til en bestemt dag, da du blev frelst?" spurgte pastoren sine tilhørere før sin afsluttende bøn efter en god prædiken.  "Hvis ikke, ræk din hånd op og lad mig bede for dig!"  Han er en god pastor, den bedste jeg kender uden overdrivelse..

Men da han stillede spørgsmålet om "en bestemt dag", havde jeg mest lyst til at råbe højt:  "Nej, pastor, det kan jeg ikke!"

Er jeg så ikke frelst?

Spørgsmålet anfægter mig ikke, men gjorde det nok i begyndelsen af mit unge kristenliv.  Mange kunne fortælle en gribende historie om, at de blev frelst den og den dag, ja ofte på et klokkeslæt.  Måske da de rakte hånden op i en kirke.  Men det kunne jeg ikke.

Jeg kom dog virkelig til frelsende tro på Jesus Kristus.  Jeg kender ikke dagen, det gør kun Gud.  Men jeg husker den periode som næsten 15-årig, da det skete.  Da åbnede jeg for første gang en Bibel, draget af en kærlighedens magt, som jeg senere forstod var Den Gode Hyrde, som søgte sit fortabte får.  Bibelen siger, at "troen kommer af det, som høres…"  (Rom. 10:17). Det var eksakt det, der skete.  Jeg "besluttede" mig ikke for at tro.  Troen kom, da jeg lagde øret til evangeliet om Jesus Kristus.  Enklere kan jeg næsten ikke sige det.

Da jeg var ny i troen, misundte jeg dem med de gribende omvendelseshistorier.  Det gør jeg ikke mere.  I dag når jeg taler med mennesker - - (og i parentes bemærket er jeg i dag forundret over, hvor let jeg kommer i kontakt, når jeg tænker på hvor menneskesky, jeg var i begyndelsen) – ja, da er min "historie" ganske enkel:  Den handler om Hyrden, som fandt sit fortabte får. På tomandshånd føjer jeg ofte til:  "Grunden til Han fandt mig, er at Han nu gennem mig søger også dig!"

Jeg spurgte en pastor på Vestkysten, hvad han mente om den måde at tale til mennesker på?  Er jeg for "overspændt"?  Han svarede mig:  "Jeg gør nøjagtigt det samme!"

Også gennem det skrevne ord kan Hyrden søge det fortabte.  Måske læses disse linjer af  et sådant "fortabt tilfælde"?  En ung pige bad:  "Herre, find mig, for jeg kan ikke engang finde mig selv!"  En sådan bøn hører den søgende Hyrde.  Også hvis det måtte være din bøn!

O, higer din sjæl op mod sandhedens Gud

og kalder på Ham du derinde,

Han véd dog vej for sit nådebud,

din Frelser du dog skal finde!

Og finder du Ham, da finder du alt,

hvad hjertet kan evigt begære,

da rejser sig straks hvert håb, som faldt

og blegner så aldrig mere!

(W.A. Wexels, norsk præst)

Clovis, Ca., USA, 3. januar 2010

-jn-

 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)