Forside Artikler Apostolsk advarsel mod åndelig forførelse i kristenheden
Apostolsk advarsel mod åndelig forførelse i kristenheden Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Onsdag, 10. Juli 2024 04:48

Min trofaste, belæste besøgsven fortalte mig i dag noget, han havde læst om besnærende, religiøse åbenbarelser i kirkelige sammenhænge.  Jeg fik sagt til ham, der ærligt nok efterlyser i sit eget liv den personlige, selvoplevede omvendelse udi Kristus-troen:  ”Det kan meget vel være et trick af Satan, der kan omskabe sig til ”en lysets engel” (2. Kor. 11:14).

Op ad de største sandheder ligger de største løgne, og ”løgnens fader”, Djævelen, leder de forførte bort fra Bibelen til gunst for ”en anden Jesus – en anden ånd – og et andet evangelium”, som mange kirkefolk ukritisk lovpriser, og som bringes til torvs og markedsføres af en skinger forkyndelse både af Ånden og Jesus, men hvilken Jesus taler vi om?  

I kølvandet får Bibelen en underordnet og ligegyldig plads til gunst for en oversanselig (ekstatisk) forkyndelse, som korinterne ”fandt sig kønt i! (2. Kor. 11:4). En åndsforladt kristenhed finder sig ”kønt” i samme bedrag.

Jeg fik sagt til min ven:  ”Jeg får langt stærkere åbenbarelser i stilhed for Guds Ånd som daglig ”læsehjælp” og levendegørelse af ordet (2. Kor. 3:6) end det Jesus-bedrag, der advares imod i 2. Kor. 11:4. Vi udfordres således til et ydmygt og bævende forhold til det Gudindblæste ord (2. Tim. 3:16).

Lad os bede om selv at være ”indblæst” af ordet fra dag for dag.  Ja, just sådan lader vi os fylde af Ånden (Ef. 5:18).

9.7.24 - jn


 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)