Forside Artikler Fra at være ”intet værd” til at være ”meget mere” værd som kristen
Fra at være ”intet værd” til at være ”meget mere” værd som kristen Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 26. marts 2024 09:44

Godt nok en lang overskrift.  Den kunne blot hedde ”en meget mere-værd-kristen”, for det er de to ord ”meget mere” jeg gerne vil kaste både nær- og langlys på midt i en glædesløs, tåget og pessimistisk verden, som ”går mod sin undergang.” 1.Kor.7:31 

Hvis du er en genfødt, opvakt bibellæser med en sund, åndelig appetit, kender du nok også Rom.br. Dér findes ordene ”meget mere” 5 gange i kap. 5, der handler om frelsen og forsoningen i Kristus!  Min ven, stil selv ”skarpt” ind på dette kapitel, ja på hele det herlige Rom.br. og bliv fra nu af en glad, uovervindelig ”romer”!

Jeg får med denne klumme ikke plads til at uddybe dette ”meget mere” alle 5 gange, men blot sige, at der i Kristus er skænket os meget mere, end hvad vi tabte tilforn i det gamle, syndige liv og sagde farvel til ved vor omvendelse.

Men verden, inkl. den religiøse kosmos,  har også sit ”meget mere” at falbyde med ”kødets og øjnenes lyst og pral med jordisk gods” (1. Joh. 2:16), - ja, den herlighed prøvede denne ”charmerende” verdensfyrste (Satan) at friste og forblinde Jesus med (Mt. 4:8) – men frelsens ”meget mere”-rigdom i Kristus er meget, meget mere og gør en sådan overskuds-kristen ufattelig rig!

Hvordan ses dette på de kristne?  De er glade!  ”Herre, du har givet mig større glæde i hjertet, end man har når der er rigdom af korn og vin.”  (Sl. 4:8).  Mange sorger har også de kristne, men de kan dog stadig gennem tårer sige med Paulus:  ”Som bedrøvede, dog altid glade!” (2. Kor. 6:10) – et blandt troens mange paradokser.

Navn-kristne ejer ikke den glæde; de doper sig i stedet med tom, verdslig underholdning.  Den norske digter Arne Garborg havde ret, da han skrev:  ”Når mennesket mister evnen til at glæde sig, må det nøjes med sjov!”

”En glædesløs kristendom er ikke kristendom!” husker jeg Billy Graham sagde ved et lille eftermøde for frelsesøgende i KB-hallen i 1957. Da var jeg selv kun 17 år.

Men Kristus-glæden som frelste syndere gør os ikke bedre end andre, men vi har det uendeligt meget bedre!  En sådan ”meget mere”-kristen får jeg af ufortjent nåde, trods alle odds imod mig, lov til at være! 6/3/24-jn 


 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)