Forside Artikler Om at være rejseklar
Om at være rejseklar Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 20. december 2020 16:12

Denne overskrift knytter jeg til Simeons vidnesbyrd, hvor han siger meget vidunderligt om Jesus, som han tog i sine arme med denne afskedshilsen:

”Herre, nu lader du din tjener gå bort i fred, som du har sagt, thi mine øjne har set din frelse…”  (Luk. 2:29-30)

Jeg er selv blevet gammel, og derfor varmes mit hjerte særligt af et sådant vidnesbyrd – jeg, som måske selv er på falderebet til evigheden.  Og det var jo, hvad Simeon var.  Hvad mente han med at ”gå bort i fred”? Ville han blot sige, at han nu skulle dø? Og så punktum?  Ja, men hvordan talte han om døden?  Og hvordan taler et troende menneske om døden?

Det er Simeon et godt ex på.  Han taler om at ”gå bort i fred” – ikke til en bevidstløs ”sjælesøvn”, men til et fortsat bevidst samfund med Herren.  Jeg kan godt lide ordet ”gå bort”, det er det samme ord, der er brugt i Ap.G. 15:30, hvor det græske verbum  ”apoluo” er oversat med at ”rejse”.

Simeon sagde altså tilsvarende:  ”Nu lader du din tjener rejse…”  Men ikke  ud i det uvisse, men hjem til Herren.  Som der står så befriende:   ”Så er vi ved godt mod og vil hellere vandre bort fra legemet og komme hjem til Herren.”  (2. Kor. 5:8).  Min morfar sagde til mig som dreng:  ”Det kan da selv et barn forstå!”  Jeg var et stort barn, og jeg forstod.

Min gode ven i Norge, Rolf Svindland, som selv er hjemme hos Herren, brugte ofte at sige om et troende menneske, som var gået bort:  ”Nu er også han/hun rejst!”  Den udtryksmåde kunne jeg godt lide.  Det var (fra grundteksten) det ord, Simeon også brugte.

Hvilket vidnesbyrd at kunne aflægge overfor vore omgivelser!

18.12.20 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)