Forside Artikler Evangeliet i nydanskeres øjenhøjde
Evangeliet i nydanskeres øjenhøjde Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 28. oktober 2019 10:08



Jo mere jeg vidner om evangeliet, jo "dummere" føler jeg mig og indser min kommen til kort.  "Ikke ved magt, og ikke ved styrke, men ved min Ånd, siger Herren"  (Zak.4:6), men hvor vidunderligt er det ikke at være båret af Hans Ånd uden alskens smarte know-how metoder.

Da jeg uden selv at have gjort noget, pludselig sø. form. befandt mig blandt irakiske nydanskere m. børn og unge, som under opvæksten i DK kom til at tale bedre dansk end arabisk, fik jeg en praktisk oplevelse af ordet:  "Vinden (Ånden) blæser, hvorhen den vil...".  Den havde "blæst" mig til unge, der sad som "svampe" og sugede  livets ord til sig og ind imellem stillede spørgsmål.

Ja, tænk at de også fra mine før så urene læber  (Ap. G. 15:7) skal høre evangeliet. Jeg drømte engang om at opleve østen, men blev i vesten.  Østen kommer dog nu til mig.  Da føler jeg, at min tid endnu ikke er inde til at bryde op for hinsides at være med Kristus, men som Paulus føler jeg det mere nødvendigt for deres skyld, at "jeg bliver i legemet" (Fil. 1:24)

Jeg har mødt medkristne, der er alt for "åndelige" og "avancerede" til at beskæftige sig jordnært med det os betroede enkle vidnesbyrd.  De taler og skriver om "dybere" spørgsmål, ofte med et udsigtsløst, politisk tilsnit.  Jeg må indrømme, at lige dér står jeg af.

Sara på 17 spurgte:  "Er der et liv efter døden?"  Ja, Gud velsigne denne unge sjæl, som ivrigt lyttede til, hvad Herren i sit ord havde at sige herom.

På "menyen" stod heldigvis ikke ydre kirkespørgsmål, men vi havde alligevel den korsfæstede og opstandne Frelser i vor midte. (Mt. 18:20). Ham samles vi om uden ydre religiøs staffage. Og jeg mindes tit Billy Grahams åbningsord på Ullevål stadion i Oslo i 1955:  "Vi er ikke kommet for at underholde jer, men for at åbne Bibelen for jer!"  Det er også vort job i vor tid.  1. Tim. 2:6

Det har været sagt om husandagt:  "Den skal være kort og interessant!" og så ellers praktisere Luthers gode råd til de yngre prædikanter:  "Slut, men de endnu ønsker, du skal fortsætte!"   Sådan blæser vinden, men flopper ikke ud!  -  28.10.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)