Forside Artikler Tror du virkelig på Jesus Kristus eller...?
Tror du virkelig på Jesus Kristus eller...? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 12. oktober 2019 12:09



Du kan tro en masse om Kristus, fx som historisk person, uden at eje en selvoplevet, levende tro.  Mange præster, som jeg har talt med, kan om søndagen sige en masse godt og sympatisk om Jesus uden selv at have gjort nogen frelsende erfaring med Ham.
Dette være sagt til stille, alvorlig selvransagelse, men ak, det ulykkelige er, at mange kan høre om personlig omvendelse og tro, men som gode kirkegængere mene, at de har deres på det tørre.  Er du en af dem?

Jeg rejste engang gennem  en lille, tysk by, Hagen, i Westfalen.  Mit hotels ejerinde, Frau Lex, anviste mig personligt mit  værelse.  På sofabordet lå en tryksag m. titlen "Das Wort für heute".  Jeg spillede dum og spurgte: "Tror De på sådan noget?"
 
Da så hun mig fast i øjnene - jeg glemmer aldrig hendes blik - og hun sagde med en udstråling og overbevisning, der ikke var til at tage fejl af, og som straks afvæbnede mig:  "Jeg tror på Jesus Kristus!"

Da måtte jeg også give mig til kende og oplevede straks en levende åndsforbindelse med denne kære kvinde, som  fortalte sin historie.  Hun havde hele tiden være religiøs, fortalte hun, med salmebogen liggende på natbordet.  Men så kom hun engang til et evangelisk møde i Dortmund, hvor Billy Graham havde talt over teksten "Du må fødes påny!" - da sagde hun til sig selv:  "Das muss ich haben!"  Det skete den aften.

Der er flere ex i fx Johs. ev. på mennesker, der troede på Jesus og alligevel ikke troede. Men spørg dig selv alene indfor den evige Gud:  Tror jeg virkelig på Jesus Kristus eller hvad?  Er jeg født påny? 

Religiøsitet, fadervor, trosbekendelse, altergang og orgelbrus, m.m. er ikke nok.  Om mange kirke- og frikirkereligiøse må Jesus sige, som han sagde til de religiøse farisæere:  "Mig tror I ikke!"  (Joh. 8:43).  Mere skete der reelt ikke med dem.  Akkurat som det er tilfældet idag.

"Det skete!"  (Ap.G. 22:8), siger Paulus i sit vidnesbyrd. til jøderne.  En kristen er en kristen, der er sket noget med.  For tid og evighed.

12.10.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)