Forside Artikler Herrens endetidstale
Herrens endetidstale Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 20. september 2019 13:38


I Herrens endetidstale i Mt. 24 og Mk. 13 forudsættes disciplenes kendskab til Dan.´s bog.  Han taler om "ødelæggelsens vederstyggelighed" (Mt 24:15), som i Mk. 13:14 omtales som en person. Er han allerede født?  Vi véd det ikke.

Denne person "vil slutte en stærk pagt med de mange i een uge" (Dan. 9:27, ny ovs.) for igen at bryde den i midten af ugen.  Den resterende ½ uge (dvs. 3½ år) er også omtalt i Åb. 13:5 som "dyrets" virketid med intensiv, succesrig forfølgelse af Guds folk (v.7).

Det er altså ikke spor "overspændt"  at beskæftige sig indgående med Daniels bog, for det gjorde jo Herren selv (som Han iøvrigt gjorde det med den samlede  "bogrulle", Hebr. 10:7, - de hellige skrifter). Gør vi det også?

Mht Israel behøves åndelig dømmekraft.  En supermagts evt. forsvarspagt med landet kan være en forløber for den "stærke" pagt, der indgås "med de mange" i  Dan. 9:27. Vi véd det ikke, men det kan det meget vel være.

  
Men hvad vi véd, er at for militærmagten Israel venter store ydmygelser forude, og jeg kunne ønske, at Zak. 13:8 ikke stod i Bibelen.  Men på dette  nulpunkt vil en jødisk rest vende sig til deres sande Messias (12:10).

"De mange" (i Dan. 9:27) er de mange frafaldne jøder, som med kyshånd tager imod Antikrists fredspagt.  Ham kalder Herren "ødelæggelsens vederstyggelighed".  Jerusalems ødelæggelse i år 70 under Titus skete ved denne persons folk (romerne), men ikke af fyrsten selv.  Han optræder i endetiden, og som sagt kan han allerede være født.  Det kan ingen vide.

Vil vi opleve "den kommende fyrstes"  (Dan. 9:25) falske fredspagt med Israel i vor tid?  Vi véd det ikke, men i så fald vil han også af mange vildførte, naive kristne blive hyldet som Guds udvalgte redskab i euforisk begejstring.  Og så er det hele eet stort bedrag.

Når vi, som Herren gjorde det, beskæftiger os med det profetiske ord, er vi på sikker grund, når vi blot husker, at "Jesu vidnesbyrd er profetiens ånd"  (Åb. 19:10), dvs. dens ånd og hensigt er at pege på Jesus Kristus.
Det er også den Ånds hensigt, som bor i os, - ja, i evangeliets Ånd.

20.9.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)