Forside Artikler Det alvorligste spørgsmål af alle
Det alvorligste spørgsmål af alle Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 17. august 2019 10:08


I et privat bibelstudium samtaler vi om den natlige samtale mellem Jesus og Nikodemus ud fra Johs.ev.3.  Genfødelsens "must" er også idag højaktuelt for kirkefolk indfor evigheden.

Men kun sjældent spørges der ind til spørgsmålet i lighed med Nikodemus´ ord:  "Hvordan kan dette ske?"  (Joh. 3:9) -   Spørgsmålet blev ikke stillet af nogen af de mange på det påskestævne, vi læser om i det foregående kapitel (kap. 2:23-25).  For de var jo kommet til tro på Jesus og havde deres på det tørre.  Troede de.

De troede på Jesus, men Han troede ikke på dem og havde ikke grund til det, da Han så ind i deres hjerter, hvor absolut intet var sket. Så de trængte netop af høre budskabet:  "I må fødes på ny!" (Joh. 3:7).

Jeg taler stundom med mennesker, som henviser til deres "barnetro" og kirkegang m.m., "Du skal ikke bekymre dig", lyder det.  Men alt det er ikke  nok og står ikke sin prøve overfor Gud.  Du kan opholde dig livet igennem i en hestestald uden at blive en hest af den grund!  Det samme gælder opholdet i en kirke, som i sig selv gør dig ikke til en født-påny-kristen!

Johs.ev. 3 begynder med ordene:  "Men der var en mand..."  Sådan er det stadig.  I mængden kan der være een, som indser, at religiøsitet ikke er nok.  Sådanne tilfælde har jeg heldigvis også mødt.  Min ven, Bent Feldbæk (tidl. sognepræst), fortalte i radioen, som jeg tilfældigvis havde stillet ind på under en rejse i Tyskland, hvordan han ved Guds nåde og i stilhed for Guds ord en dag kom til erkendelse af sin fortabte stilling som præst, og indså sit religiøse selvbedrag.  Det førte til hans omvendelse.

Tak og lov, det sker også idag. Jeg har som sagt både i ind- og udland mødt lignende tilfælde.  Men de kommer ikke til Jesus en masse, men enkeltvis ligesom Nikodemus  -  personligt og ensomt.  Hvad med dig?

17.8.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)