Forside Artikler Uno Rieper-Holm - in memoriam
Uno Rieper-Holm - in memoriam Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 04. august 2019 07:55



Idag er det min morfars 150 års fødselsdag, men han har allerede været  i herligheden siden 1953, og  jeg havde ham som morfar kun i 16½ år,  dvs. 1½ år efter jeg selv havde taget imod Jesus Kristus, som morfar aldrig blev træt af at vidne og synge om.  Han nåede at sætte dybe spor i mit liv.

Han sagde  til mig under en spadseretur i Landbohøjskolens smukke have, ikke langt fra hans bopæl på Thorvaldsensvej 9:  "Husk at tæt op ad de største sandheder ligger de største løgne!"  Når jeg citerer de ord idag, er der mærkeligt nok ikke mange, der forstår dem, men det gjorde jeg som 16½-årig.  "Løgnen følger i sandhedens spor", sagde Kaj Munk.  Pointet er det samme, og hvor har ofte de ord været aktuelle for mig.

Han holdt mange møder i Wesselsgade på Nørrebro, hvor han dog helst havde gæsteprædikanter.  En af dem, Marinus Sørensen, blev min åndelige far.  Da var jeg kun 14 år.  Fra det øjeblik kom morfar til at betyde alt for mig.  Ved hans begravelse på Hellerup Kirkegaard talte Th. Mundus meget originalt over ordet fra 2. Sam. 19:18:  "Der gik en færgebåd over for at føre kongens hus over floden og være ham til tjeneste!"  (sådan på både norsk og engelsk).

Mundus indledte med at sige:  "Nu har færgemanden været her og ført Uno over floden."  Jeg har aldrig hørt nogen anden tale over det bibelord  på den måde.  Mundus citerede også hans søn, Helge, som ved sin fars 70 års fødselsdag i Wesselsgade utalte:  "Min far er en 100%´s kristen!"  De ord glædede mange, da onkel Helge tit havde været i konflikt med sin far.

Morfars enke mindede mig engang om 2. Tim. 1:5 og udtrykte ønsket om, at morfars tro også måtte gå i arv til mig.  Det skete, da Herren fandt mig som en fortabt synder.  Større arv har jeg aldrig modtaget!
Nu synger jeg måske selv snart på sidste vers for at forfremmes til herligheden, hvor morfar sikkert vil være blandt dem, der kommer mig smilende i møde med ordene:  "Velkommen hjem!"  Og jeg vil sige til ham:  "Tak for alle de bønner, du bad for mig!"

8.4.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)