Forside Artikler Hvad valget drejer sig om
Hvad valget drejer sig om Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 24. maj 2019 04:14


Hvis Israels store hærfører og gudfrygtige, politiske leder, Josua, kunne stå op af graven midt i både den europæiske og danske valgkamp, hvor det fyger gennem luften og forurener denne med tomme løfter, ville han sige det samme idag som fordum, kort tid før sin død, ifg. Jos. 24:15:

"Vælg idag hvem I vil tjene, ...men jeg og mit hus vil tjene Herren!"

Josuas politiske styre sagde ikke, hvad Kristendemokraterne siger idag, nemlig at politik og forkyndelse skal adskilles:  "Forkyndelse har vi kirkerne til!" Men Israels politiske fædrelandshistorie har været et valg mellem Gud og afguder og vil også være det nu, i endens tid, inden den sidste store, apokalyptiske generalrystelse brager løs før Herrens komme.

Det er ikke rigtigt at sige, at der ikke er politik i Bibelen.  Den har masser af politik og formaner Kristi efterfølgere til at forholde sig gudfrygtigt til de rådende politiske forhold ved bl.a. at  bede for de styrende.  1. Tim. 2:1-4, for "dette er godt og velbehageligt for Gud, vor Frelser, som vil at alle mennesker skal frelses og komme til erkendelse af sandheden."

Dermed stikker Bibelen ikke hovedet i busken ved at ignorere virkeligheden, men sætter politikken i et evighedsperspektiv ved at fremhæve evangeliet som lysende omdrejningspunkt i dette mørke.

Jeg blev glad, da en jævnaldrende skolekammerat netop fortalte om hendes deltagelse i en studiekreds, der gennemgår Johs.ev.  Jeg havde tidligere delt med hende min egen børnelærdom, nemlig at Joh. 3:16 i DK kaldes "den lille bibel".  Den "oplysning" fængede i studiekredsen og gi´r mig selv ekstra lyst til at lade dette centrale ord være mit enkle, men evige "charter" midt i en ord-ækvilibristisk, hurtigt-snakkende valgkamp.

 
Jeg vil snakke med!  Ja, om "den lille bibel". Her på min lykkelige livsaften.

24.5.19 - jn

Bemærk:- Jeg er ikke kr.demokraternes fjende.  Jeg har tværtimod fået hjerte for deres dygtige, unge komet, den kun 26-årige Isabella, som behøver vor forbøn.




 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)