Forside Artikler Alvorsord mand og mand imellem
Alvorsord mand og mand imellem Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 19. maj 2019 04:28



En ven spurgte mig ang. Jesu ord om  at blive "født på ny"  (Joh. 3:3):  "Er det noget, der sker hele tiden?" hvortil svaret var:  "Nej, det sker kun een gang!"  Sådanne gode sp. kan Bibelen svare på, så vi forstår, at en "født-på ny-kristen" ikke er lig med at gå i kirke, "kunne" en trosbekendelse eller gøre noget andet fromt og religiøst.

Sådanne  samtaler høres aldrig i kirken under kaffedrikningen.  Men de sker, som da fx en ØK-mand spurgte mig i min elevtid:  "Hvordan har De det i grunden helt personligt?"  (Den gang sagde man "De" til hinanden).
Denne ØK-hædersmand  lærte jeg at kende som en ivrig sjælevinder.

Nej, den nye fødsel sker,  ligesom naturlige fødsler, kun een gang.  Jeg blev født 2/1.37, men ophørte ikke med at være født senere og skulle ikke fødes en gang til .  Den absurditet reagerede Nikodemus på, da han sagde:  "Hvorledes kan et menneske fødes, når det er gammelt?  Det kan da ikke for anden gang komme ind i sin moderliv og fødes?"  (Joh. 3:4).

Men det er en udbredt, religiøs opfattelse , at man kan miste sin nye fødsel.  Det underbygges med skriftord, som vi ikke kan gennemgå her.  De "kødelige"korintere var ikke pludselig ikke-født påny, thi Paulus talte med tårer til dem som "mine elskede børn"  (1. Kor. 4:14), der dog måtte omvendes fra deres "kødelighed", hvilket også skete.

Alvorsbudskabet "Du må fødes på ny!" høres så godt som ikke mere..  Og slet ikke i folkekirken, som jo lærer, at man genfødes i dåben.
 
Det religiøse selvbedrag, som min morfar fordum advarede imod i vor slægt, er idag så udbredt, at det ikke er til at vide, hvem der blot er "religiøs" el. virkelig født på ny ved Guds Ånd.  Idag er alt kristeligt  oppustet m. "lovsang", socialt samvær, kys og kram og goodwill.  Men det skel, vor Frelser satte mellem "hvad der er født af kødet og hvad der er født af Ånden"  (Joh. 3:6) er idag stort set ikke-eksisterende.

Måtte dette enten-eller skel kunne mærkes i dit og mit personlige vidnesbyrd!

19.5.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)