Forside Artikler Til besindelse midt i sorgløsheden
Til besindelse midt i sorgløsheden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 04. maj 2019 19:28


"Vé de trygge og  sorgløse på Zion..."  (Am. 6:1)

"Kirke" (ecclesia) er et godt ord, men er det  ikke altid i moderne tid.
Især ikke i frikirker med såkaldt "lovsang" og  musik (læs: larm) efterfulgt af en blodfattig prædiken eller et tit pjanket causeri.

Nogen myndig, åndsbåren forkyndelse høres ikke i virvaret. Kirken har nok sine tro "partisoldater", men den nye fødsel og Åndens vidnesbyrd i hjertet med ægte frelsesvished i Herren Jesus Kristus kendes ikke.  En ny, vankundig slægt er vokset op uden smag for Guds ord ( Dom. 2:10).

Jeg hørte engang på norsk TV en tidl. frihedskæmper sige:  "Der er kommet en alvorstone ind i mit liv, som de unge ikke forstår!"  Ordene blev  sagt i krigshistorisk sammenhæng, men kunne passe godt på kirken, ja på hele den frivole, vesterlandske og forførte kristenhed.

Dens selvsikkerhed kan lignes med samlede "bundter" (Mt. 13:30, norsk ovs.), der som ugræs ikke består for Gud, men går mod deres evige dom.

De, der virkelig har oplevet at blive "født påny" ved Guds ord og Guds Ånd, lider derunder, men vil nødigt dømme med koldt blod.  Som åndeligt oplyste troende har vi dog pligt til at udøve sund, åndelig dømmekraft.
 
Min norske evangelist-ven, Rolf Svindland, sagde engang:  "Jeg beklager den generation, som aldrig har oplevet vækkelse".  Sand vækkelse udvirker hellig sorg over synden, -  o, har du oplevet dette, bliver du aldrig  den samme igen.  Ja, det er den alvorstone, de unge idag ikke forstår!

Ordet "kirke kan dog stadig være meningsfuldt selv i vor tid.  Et missionærpar fortalte mig idag om en kristen søn, der netop fik job i London. Han var uden kristne kontakter, men blev forunderligt ledet til en lille forsamling med stor næstekærlighed og praktisk opfindsomhed, der førte til en god bolig til ham selv og hans familje.  Dette hverdagsmirakel  var rørende at lytte til som modvægt til det udbredte, kirkelige frafald.

Er det forbi med vækkelser?  Det forbyde Gud. Derfor vil vi i evangelisk øjemed og forstand "drive handel" med vore betroede pund, "...indtil jeg (Herren) kommer tilbage!" (Luk. 19:13).
4.5.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)