Forside Artikler "Jeg samler på gudfrygtige kvinder!"
"Jeg samler på gudfrygtige kvinder!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 18. april 2019 06:41



Da jeg som purung rejste med  "prædikenens dårskab" på Norges kyster, skrev en ældre forkynder til mig:  "Vogt dig for kvinder!" efterfulgt af alvorsord om, hvordan "affærer" havde ødelagt prædikanters liv. Ordene skulle vise sig at være relevante, selvom jeg ved Guds nåde blev skånet for at "dumpe i", men sandt var det dog også for mig, at "nær var jeg kommet i alskens ulykke!"  (Ord. 5:14).

Men når det er sagt, skal det også siges, at hellige, gudfrygtige kvinder kom til at spille en stor rolle i mit åndelige liv, ligesom de har gjort det i andre mænds liv - fx i evangelisten D.L. Moody´s og John Wesley´s liv og mange andres liv i vækkelseshistorien.  Jeg kunne godt se det komiske i mine ord om, at "jeg samler på gudfrygtige kvinder", som der forståeligt nok blev trukket lidt på smilebåndet af.

Men sådan har det været, og sådan er det.  Jeg har plejet venskab med gudfrygtige kvinder, som selv blev frelst fra barn af, men også med andre, der nåede at have været igennem meget ondt, før Herren frelste dem.  Det har fx været tilfældet med nogle af de kvinder, som tjente Herren "med det, de havde" (Luk. 8:2-3) og fik lov til at lægge fortiden bag sig.

Det har bl.a. medført, at jeg særligt grebet læser i Bibelen om kvinders unikke plads i  Guds husholdning.  Jeg frastødes godt nok af den emanciperede (selvhævdende, uafhængige) kvinde i både den politiske og religiøse falske verden.  Men ingen giver hende en så ophøjet stilling borte fra rampelyset, som Bibelen gør.  Det var sådanne  åndelige "fyrstinder", som ofte var og er mig til åndelig hjælp.

De er, ak, en "mangelvare", men de findes stadig, dvs.  frelste og benådede kvinder, der nok trådte i baggrunden, men havde andel i åndelige vækkelser, som kun Herren kender.  Herom kunne skrives lange, opbyggelige beretninger, både kirkehistorisk og fra min egen "historie".

Det "stærkeste" brev i DNT, som Paulus har skrevet mht selve evangeliet og dets lære, blev overrakt de troende i Rom af kvinden Føbe (Rom. 16:1).

18.4.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)