Forside Artikler En "moder i Israel"
En "moder i Israel" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 09. februar 2019 06:26


En sand "moder i Israel", Gudrun Thomsen fra Fensmark, fylder på søndag 90 år og fejres ved en frokost umiddelbart efter gudstjenesten i sin lokale frikirke (Sjølundskirken) i et tilstødende lokale.

Det har været et privilegium at kende denne prægtige kvinde gennem mange år.  For mig skete det første gang for godt 18 år siden på parkeringspladsen foran V. Egesborg Kirke lige før jul i dec. 1990, hvor jeg havde lovet at tale ved en fælles besøgsven, entreprenør Hjalmer Andersens begravelse, som jeg var indlagt sammen med i Næstved med hjerteinfarkt.  Vi blev udskrevet ca. samtidig, men han døde kort tid efter.

Men også Gudrun Thomsen besøgte ham trofast i hans sidste tid uden jeg vidste det.  Af hensyn til hans uomvendte efterladte havde jeg lovet ham at forkynde evangeliet v. begravelsen, og da  mødte jeg som sagt Gudrun.  Hun kendte mig ikke, men kom glad hen til mig, da hun så, jeg havde min Bibel med mig, hvad der ikke er almindeligt i folkekirken.

Gudrun strålede som en sol, og et varigt venskab var nu i fuld gang.  Hendes hyppige "Amen" ved vore private bibeltimer og små stævner gjorde mig ofte mere end godt.  Med tiden blev hendes syn dårligere, og idag er det lige så vidt, hun kan orientere sig.  Hendes bibellæsning sker idag ved hjælp af en særlig scanner, der forstørrer teksten.

Hun orker trods sit handicap det utrolige.  Hun har faste besøgsvenner, hun holder andagt for og samtidig gør småindkøb for.  Spørger man hende, hvordan hun har det, får man det sædvanlige svar:  "Glæden i Herren er min styrke!" og det er for hende mere end et smukt bibelcitat, men en daglig, selvoplevet erfaring.  Det lyser ud af hende.

Der er nok mange, der glæder sig til at vise hende opmærksomhed på søndag.  Tak til Herren, at hun endnu er  iblandt os, for den dag, Han måtte tage hende fra os, ville vi i sandhed føle os fattigere.

Fra min ungdom har jeg lært at sætte pris på gudfrygtige kvinder, ja, jeg ligefrem samler på dem - den elskelige Gudrun er sådant "samleobjekt" og en pryd for den kristne menighed.  -  9.2.19 - jn



 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)