Forside Klummer Farvel til bleen
Farvel til bleen Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 10. oktober 2009 12:46


”….at I må gøre yderligere fremgang!”  (1. Tess. 4:1)


Telefonen ringede fra USA.  ”Far, hæng lige på et øjeblik, der er noget Amelia gerne vil fortælle dig!”  Og straks pludrede løs vort barnebarn, som bliver 3 år engang i april, med smittende begejstgring om hendes farvel til bleen som noget revolutionerende nyt i hendes liv.

Jeg tænkte uvilkårligt på vort åndelige vækst.   Salmisten siger: ”Som afvant barn hos sin moder har min sjæl det hos Herren.”  Psa. 131:2.  En sådan åndelig afvænning trænger vi alle.  Apostlen bebrejdede Korint-menigheden deres babystadie. (1. Kor. 3:1) og fortæller dem utilsløret om grunden. Derfor er Korint-brevet måske det mest relevante brev for den moderne, vesterlandske menighed. 

Fremad! ”yderligere fremgang”! lyder det apostolske kampråb. ”Onward, Christian soldiers…” var Churchills yndlingshymne.  ”Det værste en forretningsmand kan sige er:  Det går jo meget godt!” sagde en virksomhedsleder.  Også hans parole var fremgang, nye udfordringer, nye landvindinger for sin virksomhed.

”Fra kraft til kraft går de frem…” (Psa. 84:8), ikke tilbage.  Det er ikke det samme som at være en kødelig, rastløs og højtråbende ”aktivist”.  En vandring med Herren er altid en tjeneste på korsets præmisser og nåde.  I verdens øjne en fiasko.

-jn-

6.3.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)