Forside Klummer Er det slut med evangeliske møder?
Er det slut med evangeliske møder? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 26. juni 2014 05:57


Nej, heldigvis ikke!  ”Gør en evangelists gerning!” gælder lige godt i dag, som da Paulus skrev ordene i bydemåde til Timoteus (2. Tim. 4:5), men mødeformen er ikke som i fx Indre Missions (og andre missioners) velmagtsdage.  De mange ”missionshuse” (norsk:  ”bedehuse”) står rundt så underligt forladte og keder sig som trætte monumenter fra en herlig, men for længst svunden tid!


Og alligevel er det ikke forbi m. evangeliske møder!  Mission el. ”evangelisation” er jo blot at bringe mennesker og Kristi evangelium i kontakt.  Det er sket på vækkelsesmøder, hvor taleren ofte var en Gudsbenådet evangelist, som  fik fortabte sjæle i tale til omvendelsens afgørende øjeblik.  Min åndelige far var selv en sådan ”salvet” evangelist fra Nordjylland.  Et sådant indgreb i ens unge liv glemmer man aldrig.


Nej, evangeliske møder findes i bedste velgående, dvs. spontant på tomandshånd med ikke-kristne på vor vej, i nærmiljøet, på rejser, ved hospitalsbesøg el. -indlæggelser, ved busstoppestedet, i flyvemaskinen, på færgen, i toget, i ”public service”, ved familietræf -  you name it!


Herren selv evangeliserede på tomandshånd (Nikodemus, den samaritanske kvinde, Levi ved toldboden, den udstødte prostituerede, osv. osv.)  Intet møde var for småt for Ham.  I Norge kan de tale om ”småmøder”, dvs. samlinger med kun få tilstede.  Men et evangelisk møde på tomandshånd er i Herrens øjne altid et stort møde, som intet verdsligt ”massemøde” kan konkurrere med.


Lad dette være en opmuntring til dig, kære tros- og stridsfælle.  For når apostlen skriver:  ”Gør en evangelists gerning, gør fyldest i din tjeneste”, tænkte han vel ikke nødvendigvis på massemøder, vel?  Jo, jo, selvfølgelig også på dem!


16.6.14 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)