Forside Spørgsmål og svar Rusland m.fl. i endetiden
Rusland m.fl. i endetiden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 12. februar 2014 07:05

(Spørgsmål fra Norge - til bladet "Evangelisten")

Spørgsmål:   Eg har eit spørsmål her, om du vil tenke på det?
Under vinterlekene i Sotsji så demonstrerer Russland sin stormakt. Selv med mye korrupsjon, så viser økonomien et sterkt Russland. Situasjonen under Putin er forandret. inntektene pr. hussstand er fordoblet statsbudsjettet går jevnlig i balanse og utenlandsgjelden er nedbetalt.
Den russiske økonomien har vokst til å verdens femte største.
Samtidig ser vi et USA som har store økonomiske utfordringer.
Ser vi nå en endring av stormaktene i verden, og sier Bibelen noe om dette? Hva sier Bibelen om rollen Russland har i Midtøsten i endetiden?

Svar:  Dit spørgsmål er aktuelt.  Når det gælder en klar kortlægning af stormagternes rolle i endetiden i lys af Skriften, må vi i sandhed erkende, at vort kendskab og eksakte indsigt er kun ”stykkevis”. 

Jeg tror, du gør ret i at relatere storpolitiken til Mellemøsten i almindelighed og Israel i særdeleshed, men en nøjagtig ”facitliste” mht opfyldelsen af det profetiske ord har vi ikke.  Det er der sikkert en guddommelig mening med, da Herren ønsker, vi først og fremmest skal have den gældende ”dagsbefaling”, evangeliets vidnesbyrd, klart for øje.

Når du nævner Rusland som måske (sammen med Kina) kan være et moderne, økonomisk mirakel og presse USA og endog kaste det mere og mere i baggrunden i økonomisk henseende, har gode bibelfortolkere fra gammel tid udlagt ”fyrsten over Rosj” i Ezek. 38:2 som identisk med Rusland, der med en føderation af Israels fjender, vil gå til angreb på det hellige land. 

De, der er i besiddelse af A. Bjerkreims ypperlige 3 binds værk ”Spørgsmål og svar”, vil kunne finde nogle interessante kommentarer i svarene nr. 397, 627 og 675 vedr. Rusland og dets allierede som den sandsynlige udlægning af Ezek. 38 og 39. Lad os dog huske, at forståelsen af det profetiske ord må som altid vente, til det sker el. er ved at ske.

Her skal blot tilføjes, at ifg. Zak. 14:2 står der, at Herren vil samle ”alle folkene til angreb på Jerusalem”, og i disse ”alle” må også være indbefattet en russisk ledet føderation, som dog vil møde sin dom og undergang ved Herrens direkte indgriben:  ”Og Herren drager ud og strider mod disse folk, som Han fordum stred på kampens dag.”  v.3.

Vidunderlige ord, som skal opfyldes umiddelbart før ”Herren min Gud kommer og alle de hellige med Ham.”  (Zak. 14:5).

Hvornår vil dette ske?  Ja, dette er allerede mere end antydet, nemlig umiddelbart før Herrens komme.  Forinden har en national omvendelse fundet sted (Zak. 12:10-14), om end kun en lutret tiloversbleven rest  (mærk:  ”alle de tiloversblevne slægter”, Zak. 12:14), men nok til at gøre Israel til en stormagt med Messias som Konge.

Hvad vil USA´s rolle blive?  Personligt ser jeg USA som overvejende ”europæere, der er væk hjemmefra” og som vil dele endetidens rolle sammen med Europa, EU, der venter på en ny ”supermand”, på ”dyret” i Åb. 13, på sin antikrist, der vil samle et kaotisk Europa i en satanisk alliance.

Lad dette være blot nogle ufuldkomne ”stikord” omkring endetidens konturer, idet vi hele tiden må have for øje at bruge de talenter, Herren har givet os til forkyndelsen af Hans evangelium – det uændrede opdrag i vor tid.

jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)