Forside Spørgsmål og svar Kornelius´ frelsesoplevelse
Kornelius´ frelsesoplevelse Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 29. november 2013 07:46



Spørgsmål:
  Har et spørgsmål ang. englen i Ap.G. 10. Kornelius får besøg af en engel, som beder ham sende bud efter Peter, som skal forkynde evangeliet for ham.  Hvorfor kunne englen ikke forkynde dette selv for Kornelius?  (Spørgsmål fra Norge)

Svar:
  Der er 2 årsager:

For det første er det ikke engle, Gud udsender til at forkynde evangeliet om Kristi frelsende nåde, men frelste syndere, der selv har erfaret denne nåde i deres eget liv.  Det har engle ikke.  De sendes ud til andre, herlige tjenester.  Hebr. 1:14, Salme 34:8. 91:11.

Selv ikke den højst rangerede ærkeengel var det betroet at forkynde korsets evangelium.  Dette er derimod forundt os, der er mindre end engle – ja, apostlen omtaler sig selv endnu mere ydmygt, nemlig som ”den allerringeste af alle hellige”  (Ef. 3:8) i forbindelse med sit forkynderkald.

For det andet var Kornelius´ modtagelse af evangeliet en understregning af Herrens missionsprogram, der ikke blot angik jøderne, men også alle hedninger.  ”Indtil jordens ende” var sigtet med løftet om Helligåndens udrustning i Ap.G. 1:8.

Med den markante åndsudgydelse m. tungetale i Kornelius´ hjem demonstrerede Herren overfor jøderne, at evangeliet også omfattede hedningerne, hvilket kom bag på ”de troende af jødisk herkomst” , som ”blev ude af sig selv af undren” (Ap.G. 10:45) over denne pinse, som oprindeligt havde haft jødisk karakter.

Herefter modtog hedningerne vidt og bredt evangeliet uden samme ekstatiske manifestation som hos Kornelius.  Dette var nemlig ikke noget, der sædvanligvis skete, for Peter siger jo udtrykkeligt, at ”da jeg begyndte at tale, faldt Helligånden på dem ligesom på os i den første tid!”  Ap.G. 11:15.  Ja, ”ligesom i den første tid”, men ellers ikke.

Kornelius´ oplevelse m. ”en Guds engel” førte gennem evangeliet til en oplevelse af vor Herre Jesus Kristus, den korsfæstede og herliggjorte, som fremover skulle være hele indholdet af frelsesoplevelsen hin mindeværdige dag i sit hus.

jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)