Forside Spørgsmål og svar Boykot Israel-kampagnen
Boykot Israel-kampagnen Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 30. oktober 2012 14:26



Spørgsmål:  Er det rett at Israel skal boykottes fordi jødene bosetter seg i Judea og Samaria?

Svar:  Nej, det er selvfølgelig ikke ret at boykotte Israel, fordi det efter 6 dages krigen indtog bl.a. Judæa og Samaria (Vestbredden), hvorfra de jo var blevet angrebet af jordanske styrker.  Israel vandt denne krænkende angrebskrig og reviderede sine grænser, som sejrherren altid gør i enhver krig.  I dette tilfælde var det en forsvarskrig og Israels erobring af disse områder har intet med ”besættelse” at gøre i lighed med den besættelse, fx Norge og Danmark var udsat for at Hitlers Tyskland 1940-45. 

Hvornår i verdenshistorien er det sket, at den krænkede part (Israel) skal kaldes ”besættelsesmagt”, fordi angriberne slås tilbage og må finde sig i nye grænsedragninger, som sker i enhver krig.  Jfr. de nye grænser Tyskland måtte acceptere, da landet som terroriserende angribere tabte krigen!  Israel er det eneste land i verdenshistorien, som på sådanne falske præmisser skal kaldes ”besættelsesmagt”.

Noget andet er så, at Judæa og Samaria er del af det bibelske Israel, som i en messiansk fremtid vil være lig med det løftet land, der var lovet Abraham i 1. Mos. 15:18, som vistnok vil være 2 gange Norge og Danmark tilsammen.  Men det er en anden historie, som endnu venter på sin opfyldelse.

Alt dette forstår verden selvfølgelig ikke.  ”Boykot Israel” er kampagne-sloganet mange steder i vore lande.  Israelske varer er uønskede på supermarkedernes hylder.  Men taberen i sidste ende vil ikke være Israel, men Israels fjender, for det hedder jo:  ”Jeg vil velsigne dem, der velsigner dig og forbande dem, der forbander dig.  I dig (Abrahams afkom) skal alle jordens slægter velsignes!”  1. Mos. 12:3

30.10. - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)